Sådan laver man kryddersalt
Først kommes grønne krydderurteblade i foodprocessoren.
Fyld en foodprocessor op med ½ oregano og ½ løvstikke. Tilsæt 1-1½ håndfuld timianblade og tilsæt desuden efter smag små mængder af rosmarin, estragon, citronmelisse og mynte. Alle krydderurterne skal være ribbet for stilke. Kun friske,rene blade i foodprocessoren.
Foto: Her kommes de grønne blade i foodprocessoren.
Krydderurtebladene findeles i foodprocessoren til der ligger en grødet masse i bunden.
Foto: Findel krydderurterne.
Fyld nu groft salt i foodprosessoren, så saltlaget fylder lige så meget som krydderurte-laget.
Fyld groft salt i (saltet fylder ca. lige så meget som det findelte krydderi) og kør nu til alt er findelt, og krydderurterne optaget i saltet.
Bredes ud på køkkenrullepapir (dobbelt lag). (Bred først aviser ud under køkkenrullepapiret)
Lad det tørre på papiret i 1-2 døgn.
Foto: Krydderurtesalt lagt til tørre på køkkenrullepapir
Når det er tørt så læg det i en åben skål. (rør i det 1-2 gange daglig).
Når kryddersaltet er helt tørt er det klart til brug og kan hældes på glas.
Man kan eksperimentere med at blande lidt knust hvidløg mellem krydderurterne. Man kan også blande lidt knust chili i (vær opmærksom på, at det også blandes mellem de grønne krydderurter, inden findelingen i foodprocessoren).
copyright Holstebro Urtehave