– Hoved menu
– Kategori oversigt

Ribs

Ribs – Ribes rubrum

ribs2

Ribs er den nemmeste bærbusk at dyrke i haven. Der er ingen tummel med den. Ingen sygdomme. Meget rig bæring af bær hvert eneste år. Og bærene hænger i store klaser, så de er meget hurtigere at plukke end f.eks. solbær.Eneste problem kan være, at solsorten plukker bærere før os!

Dyrkning: Jeg smider lidt kompost fra orme-komposten omkring busken hvert år, og det er som regel den gødning de får. Ribs er selvbestøvende, så man kan nøjes med en busk. Men har man to forskellige buske kan man skyde plukningen over en længere periode og tillige få ribs med forskellig smag. Se nedenfor under sorter.

Når ribsbusken er 4-5 år gammel begynder man at beskære den. Skær to-tre grene væk hvert år, Skær grenene helt nede ved basis og skær dér, hvor grenene sidder tættest. Man kan beskære i forbindelse med plukningen.

Sorter:
Stanza (meget sund, syrlig, modner tidlig), Rondom (mere kraftig busk, stor frugtbarhed, god smag, modner senere), Rolan (robust, rigt bærende, sød, modner sent).
Viktoria og Hvid Hollansk (hvidgule bær, sødlig smag, især Viktoria). De hvidgule sorter bærer ikke så mange bær, som de røde sorter. Jeg har plantet en Viktoria i mine børnebørns have, de elsker at spise de søde ribs direkte fra busken.)

Leave a reply