Jordbærspinat – Chenopodium foliosum
Jordbærspinat er en spiselig køkkenurt, men man har den nok mest som en sjov varietet i køkkenhaven – mest til pynt og undren ude i haven. Men bladene kan spises som spinat og de jordbærlignende bær, der kommer på stænglerne i bladhjørnerne, er smukke at drysse ud på en salat. Smagen er ikke det helt store – især ikke, hvis man forventer sødlig jordbærsmag, men delikate ser de ud.
Har man først sået jordbærspinat én gang, har man den for altid. Bærene indeholder masser af frø, og de er ret så villige til at spire frem det følgende forår. De er dog nemme at hakke op, og hos os foregår det sådan hvert år: Jeg flytter 2-3 planter hen på det sted i køkkenhaven, hvor jeg vil have dem dét år – og resten hakkes op. De 2-3 planter sættes med 30 cm’s afstand. De gror villigt på et solbeskinnet sted – f.eks. på hjørnet af et bed, hvor man lægger mærke til dem. Kan også dyrkes i en krukke. Vil gerne stå i en let fugtig jord.
Der kan ikke kommenteres på dette indlæg.